Huidige strooppaar

_dsc4528

Mag ik u voorstellen aan ons eerste strooppaar stroopprinses Stephanie I en stroopridder Marco I.

Stroopprinses Stephanie I is afkomstig uit de buurtgemeente Kortessem. In het dagelijkse leven staat ze in het onderwijs als kleuterjuf. Het was een van haar dromen om ooit eens prinses carnaval te worden en na enkele jaren komt eindelijk deze droom uit. Stephanie komt uit een echte carnavalsfamilie. Haar ouders zaten in hun jeugd ook al bij een vereniging. Vriend Jan is reeds prins geweest bij de orde van de trotwaarleepers, dus van carnaval kriebels gesproken.

Dan hebben we onze allereerste stroopridder Marco I. Marco is afkomstig uit de deelgemeente Wellen en baat de handelszaak Hair Explosion uit in Ulbeek. Marco is een rasechte carnavalist. Al jaren lang is hij een van de gezichten bij de Stroopmennekes. Bij Marco staat alles in het teken van carnaval, het was ooit zijn droom om eens boven op een carnavalswagen te staan en deze droom gaat eindelijk in vervulling.

Het strooppaar zal te zien zijn in de 56ste internationale carnavalsstoet van de Ridders van de Ceuleman te Borgloon op zondag 18 februari 2018, en nog een 10-tal andere stoeten in Limburg. Je kan ze ook bewonderen op tal van andere activiteiten in en rond Borgloon.

Limburg Alaaf, Borgloon Alaaf, Stroopmennekes Alaaf